“Beşiktaş yöneticileri, ‘Çocuğumuz’ diyerek amatörce davrandı”
Ajans Beşiktaş – Sebah Gazetesi spor yazarları, Emirhan’ın sözleşmesinde bulunan serbest kalma madesini değerlendirdi.
GÜRCAN BILGİÇ: Sözleşme uzatılırken aynı Rıdvan Yılmaz’da olduğu gibi ‘Ya rakam bu olur, ya da serbest kalırız’ teklifiyle karşılaşmışlar. Doğru hamle Emirhan’a güçlü bir sözleşme yapıp ipleri ele almaktı. Çünkü oyuncunun ışığı var, parlayacağı belli. Beşiktaş yöneticileri, ‘Çocuğumuz’ diyerek amatörce davrandı. Sonuçta geleceği doğru analiz edemeyip rakamlar arasında ellerini zayıf bıraktılar. Ancak 21 yaşındaki Rıdvan’dan elde ettikleri gelirin daha fazlasını alacaklar. Sonuçta bu, her yönetime bir ders olsun… Bu dünyada formalar geçici, rakamlar kalıcı.
ÖMER ÜRÜNDÜL: Emirhan’ı ilk gördüğümde gazetemdeki maç yazımda kendisini methettim. Önemli bir yetenek olacağını söyledim. Ben genç futbolcularda daha çok fizik gücüne ve kas yapısına önem veririm. Emirhan’da bunların olduğunu gözlemledim. Beşiktaş’ın kendisiyle yaptığı sözleşme tabii ki düşük. Ama ben şu gözle bakıyorum: ‘Genç ve istikbal vadeden futbolcularımızın Avrupa’nın üst düzey liglerine transfer olmaları kendilerini geliştirme açısından büyük fayda sağlayacaktır.’
FATİH DOĞAN: Emirhan sorunu bugünün sorunu değil. Aslında menajerlik sorunu. Menajerler, oyuncuları ve ailelerini altyapıda yakalayıp üzerlerine stratejiler kuruyor. Geçen sene dediler ki, “Ya istediğimiz şartlarda sözleşme uzatırız ya da kontratı tamamlar gideriz.” Beşiktaş da 4.5 milyon Euro çıkış maddesini imza şartlarında makul görüldüğü için kabul etti. Sorun futbolcu kulüp ilişkilerinde menajerlerin başrol olmasından kaynaklanıyor.
ALİ GÜLTİKEN: Bu kadar yetenekli oyuncuları bulmak, yetiştirmek ve şans verip ortaya çıkarmak çok zahmetli işler, kolay değil. Özellikle gençlerin A Takım’a katılımı konusunda şartlar zorlaştığında şans veren ülkelerin, bu tür oyuncuların değerini daha fazla bilmesi lazım. Kısacası Emirhan bu rakamlarla ayrılıyorsa Beşiktaş için hem kayıp hem de üzüntü olur.