Süper Lig

Atalanta – Juventus maçı TRT SPOR’da

İtalya Kupası kimin olacak? Bir yanda bu sezon şampiyonluk yarışından kopan ancak adı 14 kez kazandığı İtalya Kupasıyla özdeşleşen Juventus… Diğer yanda ise Çizme’de sezonun en etkileyici performanslarından birine imza atan Atalanta.

Roma’daki Olimpico Stadı’nda oynanacak Atalanta – Juventus final maçı saat 22.00’den itibaren TRT SPOR’dan canlı olarak yayınlanacak.

Kupa yolculuğunda Milan ve Fiorentina gibi zorlu ekipleri eleyen Atalanta, ligde 5 haftadır kaybetmezken son olarak Roma’yı mağlup ederek formunu bir kez daha gösterdi.

Teknik direktör Gian Piero Gasperini takımının bu sezonki güçlü sonuçlarına rağmen İtalya Kupası finalinde kendilerini Juventus’a karşı favori olarak görmediklerini söyledi.

Atalanta teknik direktörü önce İtalya Kupası’nı ardından da gelecek hafta UEFA Avrupa Ligi finalinde Bayer Leverkusen’i yenerek “Kupa-2” yi kaldırmanın planlarını yapıyor.

Gasperini 2016’da göreve başladığından beri Atalanta ile ilk kupasını almaya çok yakın. Atalanta’nın en büyük kozu Charles De Ketelaere olacak.

Kupayı 14 kez ile en çok kazanan Juventus cephesinde ise milli futbolcumuz Kenan Yıldız’ın durumu belirsizliğini koruyor. Salernitana ile oynanan maçta omzundan darbe alan Kenan Yıldız son antrenmana çıkmadı. Nihai karar ise final maçından önce verilecek.

Antrenmanda takımla sadece kısa bir süre çalışabilen Alex Sandro ve Danilo’nun da oynayıp oynamayacakları henüz bilinmiyor. Manuel Locatelli’nin yokluğunda Allegri’nin final maçında taktiksel bir değişikliğe gitmesi bekleniyor.

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı