Süper Lig

Fernando Gomes: Türkiye’nin şansı çok yüksek

14 Haziran’da başlayacak Avrupa Futbol Şampiyonası için ülke takımları yoğun tempoda çalışıyor. 1 ay sürecek EURO 2024’e Almanya ev sahipliği yapacak.

Turnuva öncesi TRT SPOR’a konuşan Portekiz Futbol Federasyonu Başkanı Fernando Gomes, şampiyonada çok iddialı takımların olduğunu belirterek sonucun kendi ülkesi dahil hiçbir ülke için garanti olmadığını söyledi.

“Portekiz’in çok iyi oyunculara sahip bir takım olduğunu düşünüyorum. Fakat kazanma şansı olan yedi-sekiz takım var. Bizim şansımız da var. Ancak birçok milli takımın da aynı şansa sahip olduğunu unutmamak gerekir. Bu yüzden biz kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Fakat sonucun ne olacağı belli olmaz. Çünkü bu tür turnuvalarda fark yaratan bazı ayrıntılar var. Elbette, Portekiz, Fransa, İtalya, Almanya ve İngiltere’nin hepsinin kazanma şansı var. Turnuva sırasında neler olacağına bağlı.”

 Gomes, Türk Milli Takımı’nın şansını yüksek gördüğünü söyledi.

“Türkiye’nin çok iyi bir takım olduğunu düşünüyorum. 2022 Dünya Kupası play-off’ları için Türkiye’ye karşı oynadık. Bu maç Porto’da oynandı. Maçı kazanmak için zorluklar yaşadık ve sonunda, ikinci yarıda bu Türkiye milli takımını yenmekte çok zorlandık. O zamandan bu yana takım büyüdü. Çok iyi oyuncuları var ve bence devam etme şansları da var.”

2023’ten beri ay-yıldızlı takımı çalıştıran İtalya’nın efsane futbolcusu Vincenzo Montella da Gomes’in takdir ettiği ve oldukça güvendiği bir teknik direktör.

“Montella’nın milli takımı çalıştırmaya başlamasından sonra Türkiye’nin neler yaptığına bakarsanız oynadıkları iyi maçları görebilirsiniz. Ayrıca iki yıl önce bize karşı oynadıkları zamandan çok daha iyi olduklarını düşünüyorum. Montella ile birlikte Türkiye büyük bir ilerleme kaydetti. Çok iyi ve genç oyunculara sahipler. Bu turnuvada gerçekten sürpriz yapabileceklerini düşünüyorum.”

Real Madrid’te forma giyen milli futbolcumuz Arda Güler de Fernando Gomes’in yakından takip ettiği ve beğendiği bir isim.

“Arda’nın Jorge Jesus yönetimindeki Fenerbahçe’de oynadığı dönemden bu yana kaydettiği gelişme ortada. Elbette onun Türk futbolu için çok iyi bir yetenek olduğunu görüyorum.”

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı