Futbol

Gençlerbirliği, Recep Karatepe’yi tanıttı

Gençlerbirliği İlhan Cavcav Tesisleri’nde Recep Karatepe için gerçekleştirilen basın toplantısına kulüp başkanı Osman Sungur, futbol şube sorumlusu Harun Erol ve genel menajer Ali Ekber Düzgün de katıldı.

Trendyol 1. Lig’de geride kalan sezonda play-off’a kalma şansını son hafta kaybettiklerini hatırlatan Sungur, “Yönetime geldiğimiz ilk gün ‘Gençlerbirliği’ni fabrika ayarlarına geri döndüreceğiz’ diye söz sarf etmiştim. Bunun için de tüm gücümüzle çalışıyoruz. Recep hocamız Ankara’mızdan çıkımış, yetişmiş, kulübümüzde de bir süre görev almış çok değerli bir isim. Kendisi de fabrika ayarlarına dönme projemizin bir parçasıdır.

Bu sene çok zor. Yukarıdan inenler de aşağıdan çıkanlar da zor takımlar. Gençlerbirliği’nin olması gereken yer her zaman Süper Lig’dir. Tesislerimizle, ismimizle, camiamızla aslında bir Süper Lig takımıyız. Kimse bizi 1. Lig takımı olarak görmüyor. En iyi hocayı da takımın başına getirdik. İyi bir transfer dönemi geçirmeyi hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

– Karatepe: “Tekrardan aşık olduğum şehre geri geldim”

Gençlerbirliği’nin yeni teknik direktörü Recep Karatepe, doğup büyüdüğü şehirde çalışacak olmanın heyecanını yaşadığını vurguladı.

Son olarak Fenerbahçe’de teknik direktör İsmail Kartal’ın yardımcılığını üstlenen Karatepe, “Tekrardan aşık olduğum şehre geri geldim. Buradan başlamak büyük bir heyecan. 20 yıldır antrenörüm. Ne zaman teknik direktör olacağımı soruyorlardı. Benim için doğru zaman ve doğru yer Gençlerbirliği. Bu başlangıç benim için çok değerli. Yönetimin enejrisi bana fazlasıyla geçti. Geçen sezon Süper Lig’de önemli bir dönem geçirdim. Daha soğumadan sıcağı sıcağına çalışmaya başlayacağım.” ifadelerini kullandı.

Gençlerbirliği’ne layık bir futbol oynatacağını dile getiren Karatepe, İsmail Kartal’la da Fenerbahçe’de çok önemli bir sezon geçirdiğini vurgulayarak, “İsmail hocaya da teşekkür ediyorum. Bana çok büyük katkıları vardır. Onunla da konuştum, istişare ettim, iznini aldım. Bana çok destek oldu.” dedi.

Recep Karatepe, uygun oyuncu olursa Fenerbahçe’den de futbolcu alabileceklerini söyledi.

Real Madrid’le UEFA Şampiyonlar Ligi zaferi yaşayan Arda Güler’le bir dönem Fenerbahçe’de çalıştıklarını hatırlatan Karatepe, sözlerini şöyle tamamladı:

“Gençlerbirliği patenti alan oyuncıların davranşları çok önemlidir. Arda’nın buradan yetişip kupa kaldırması çok mutluluk verici. Umarım bundan sonra da kulüp olarak böyle oyuncular keşfetmetye, üretmeye devam ederiz. Arda, Türkiye’nin göz bebeği. Gençlerbirliği, Türkiye’nin oyuncu fabirkasıdır. Kulübün güçlü bir yapısı vardır. Bizim altyapımızdan çıkan oyunculara şans vermemiz lazım. Kesinlikle ileriki aşamada kendi oyuncularını yetiştiren kulüp olmaya devam edeceğiz.”

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı