Süper Lig

Yenilmez Armada: U15 Milli Takımımız

2009 doğumlu genç yıldızlarımızdan oluşan U15 Milli Futbol Takımımız, milli takımlar düzeyinde değerli bir rekora imza attı.

Hırvatistan’da düzenlenen UEFA Gelişim Turnuvası’nın en çok puan toplayan takımı olmayı başaran ekibimiz, bu sezon çıktığı 10 maçta 7 galibiyet ve 3 beraberlik alarak “namağlup” unvanı elde etti.

33 yaşındaki teknik direktör Selçuk Erdoğan yönetimindeki millilerde, bu sezon yurtiçi ve yurtdışı dahil olmak üzere dünyanın farklı bölgelerinden 73 sporcuya şans verildi.

Oynanan 10 maçta toplam 28 gol kaydeden takımımız, maç başına 2.40 puan ve 2.80 gol ortalaması yakalamayı başardı.

U15 Milli Takım antrenör ve yetkililerinin hedefi, Türkiye ve İtalya’nın ortaklaşa düzenleyeceği EURO 2032’nin çekirdeğini oluşturmak.

Bu bağlamda çalışmalarını sürdüren sürdüren takımımızda, skor dağılımında 8 oyuncu öne çıkıyor.

Geride kalan maçlarda millilerimizin gol yükünü Galatasaray’dan Ada Yüzgeç, Fenerbahçe’den Emin Eren Sayar, Antalyaspor’dan Hasan Yakub İlçin ve Ali Demirbilek çekti.

Asist krallığının zirvesini zorlayan isimler arasında ise Altınordu’dan Mustafa Duru, Alanyaspor’dan Hüseyin Şen, Konyaspor’dan Efe Seçili ve Fenerbahçe’den Adnan Efe Fettahoğlu bulunuyor.

Son olarak Karadağ’ı 4-2 mağlup eden U15 Milli Takımımız, aynı jenerasyonla yenilmezlik serisini gelecek sezona da aktarmayı planlıyor.

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı